Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна рада України призначила місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року

Призначити чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад (крім визначених пунктами 2 і 3 цієї Постанови) та Київського міського голови на неділю 25 жовтня 2020 року, - зазначено в "Постанові про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році".

За постанову 3809 проголосувало 326 народних депутатів України. Проти голосували представники "Опозиційної платформи - За життя", які вимагали проведення виборів на окупованих територіях до обласних рад Донецької та Луганської областей.

1/3

Зазначається, що вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областях не призначаються і не проводяться.

У зв’язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст Донецької та Луганської областей, вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначаються і не проводяться.

Вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, які не були призначені відповідно до пунктів прийнятої Постанови будуть призначені в установленому окремим законом порядку та строки, за умови припинення тимчасової окупації та збройної агресії Російської Федерації проти України, що створить можливості для дотримання стандартів проведення виборів Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Центральній виборчій комісії в установленому законодавством України порядку необхідно призначити перші місцеві вибори у новоутворених сільських, селищних, міських територіальних громадах та районах, в яких відповідно до Виборчого кодексу України призначено перші місцеві вибори одночасно з черговими місцевими виборами, призначеними відповідно до пункту 1 цієї Постанови – на неділю 25 жовтня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ