Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховний Суд розглядає скаргу на відсторонення Тупицького

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд справи щодо оскарження указу Президента України Володимира Зеленського про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду.
фото з відкритих джерел

Про це повідомляє УНН з посиланням на власне джерело в суді.

“25 травня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду почав розгляд справи № 9901/43/21 за позовом Олександра Тупицького щодо оскарження Указу Президента України від 29 грудня 2020 року № 607/2020 «Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України» (про відсторонення від посади судді строком на два місяці) з моменту його прийняття”, - ідеться у повідомленні.

Верховний Суд ухвалою від 24 травня відкрив провадження у справі № 9901/20/21 за позовом того самого позивача до того самого відповідача і з тим самим предметом спору. Цією ж ухвалою справу № 9901/20/21 об'єднано в одне провадження зі справою № 9901/43/21.

Судова колегія КАС ВСУ надала сторонам у справі можливість ознайомитися зі змістом ухвали і скоригувати свої клопотання та способи захисту.

Наступне судове засідання з розгляду справи призначене на 16:00 13 липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ