Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ветерани російсько-української війни піднялись на гору Пікуй

​Напередодні на найвищу вершину Львівщини – гору Пікуй – піднялись ветерани війни. Про це повідомив начальник військової адміністрації Львівщини Максим Козицький.

Серед них був Сергій Іванов, який втратив руку у боях під Бахмутом. Зараз він отримує фахову допомогу в одному із реабілітаційних центрів Львівщини. Інший військовослужбовець Євген Бережний піднявся на гору на кріслі «джульєтка». Він втратив ногу, обороняючи Бахмут. ЗАраз проходить лікування у Трускавці. 

Разом із захисниками сходили на гору 30 осіб – працівників Львівської ОВА та усіх охочих. Зійшли на Пікуй за 2,5 години. Супроводжували мандрівників Гірська оперативно-рятувальна служба та Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф. Партнерами сходження були ГО «Veterans GO», Superhumans Center, Боринська ТГ, Самбірська РВА. Невдовзі відбудуться ще два сходження із нашими ветеранами. Про деталі Максим Козицький пообіцяв розповісти згодом. 

Проєкт втілює Управління туризму та курортів Львівської ОВА в межах Концепції підтримки Захисників та Захисниць України, яку напрацювала Львівська ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ