Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Відповідь Садового на протест львівських стоматологів

Міський голова Львова Андрій Садовий відреагував на протест стоматологів, який відбувся під стінами Ратуші 22 серпня. Зокрема він зазначив, що ухвала ЛМР, згідно з якою комунальні стоматполіклініки Львова мають бути реформовані у комунальні некомерційні підприємства, мусить бути імплементована.
Фото: Олена Ляхович

За його словами, якщо ухвала реалізується у повному обсязі. то це дасть можливість самим стоматологам надавати послуги за офіційну плату і бути самоокупними. Поза тим місто фінансуватиме надання стоматологічних послуг дітям та пільговим категоріям городян. 

«Це триває вже більше як півроку. Як ви знаєте, депутати одностайно проголовували за  реформу стоматологій. До речі, така реформа проведена вже в багатьох містах України. Тільки одна поліклініка цю реформу зробила, якісно успішно працює – це перша стоматологічна поліклініка. Інші звернулися в суд і рішенням суду зупинили дію ухвали і саботують розгляд питання по суті.

Я переконаний, що ця ухвала буде імплементована, буде впроваджена в життя, і стоматологія буде працювати на тих ринкових умовах, які сьогодні потрібні для громади міста Львова. Поза тим ми берем на себе повністю фінансування стосовно дітей і малозахищених категорій. Така робота проводилась і проводиться.

Я з ними мав достатньо багато зустрічей. Я пояснював ситуацію. Вони всі мене переконують, що дані стоматологічні поліклініки надають виключно безоплатні послуги. Я скільки спілкувався з людьми, мені дуже важко знайти людей, яким безоплатно лікують зуби. Тобто в нас якісь подвійні чи потрійні стандарти. Треба дивитись правді в очі і бути чесними», - наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Довідка.

Ухвалою сесії Львівської міської ради було прийнято рішення на базі чотирьох комунальних стоматологічних поліклінік Львова створити комунальні некомерційні підприємства, щоб, мовляв, гроші виділяти не на зарплату працівникам стоматполіклінік, а на лікування стоматологічних захворювань у пільгових категорій населення. Застосовуючи дешеві матеріали та технології.    

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ