Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Відсьогодні в Україні діють нові правила парковки

Закон, яким поліції дозволяється фото- та відефіксація порушень парковки автомобіля та яким запроваджуються нові штрафи за порушення правил паркування, набуває чинності у четвер, 27 вересня, повідомляє УНН.

Закон має на меті створення механізму невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів. Для цього запроваджується фото-, відеофіксація правопорушень.

Також притягти до адмінвідповідальності за новим законом можуть осіб, за якими зареєстрований транспортний засіб, за окремі порушення ПДР, зафіксовані в автоматичному режимі, та за неправильну паркову.

Крім того, за новим законом, обов’язковим є залишення копію постанови або повідомлення про притягнення до адмінвідповідальності за порушення, зафіксовані у режимі фото- та відеозапису, на лобовому склі транспортного засобу.

Водночас розглядати справи про адмінправопорушення та евакуацію отримають інспектори з паркування.

Сума штрафу за порушення правил паркування, у тому числі і неоплата вартості парковки за кожну добу користування, визначена у законі у 20-кратному розмірі від вартості однієї години парковки.

Паркування на безплатних парковках водіями без відповідних пільг, або у місцях, де заборонена парковка того виду транспорту, яким користується водій, обернеться штрафом у 30-кратному розмірі від вартості однієї години парковки.

Також передбачена знижка на штраф у 50%.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ