Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вільні. Сильні. Незламні: інформаційна кампанія з протидії насильства над жінками

Громадський альянс «Політична дія жінок» за підтримки Організації зі стратегічної комунікації CommsHub Ukraine розпочинає інформаційну кампанію з протидії насильства над жінками «Вільні. Сильні. Незламні».

«Наш проєкт – це можливість у креативний спосіб донести до українського суспільства, що насильство не можна толерувати. І для того, щоб з ним боротися, потрібно обʼєднувати зусилля всіх. Нині ми чинимо потужний і обʼєднаний опір російській агресії та насильству, яке йде з ним. Так само ми повинні бути єдині у руйнуванні культури насильства всередині нашого суспільства. Останній резонансний випадок зі зґвалтуванням дівчат блогерами показав, що в Україні й досі панує упередження, що у злочині винна постраждала. Таке переконання не може мати місця в країні, яка нині є прикладом для світу у боротьбі за свободу та людську гідність», — наголошує координаторка Громадського альянсу Ірина Тишко.

Протягом березня громадська організація презентує ряд інформаційних продуктів, які будуть розміщені на платформах різних соціальних мереж.

«Ми маємо намір познайомити суспільство зі сміливими жінками, які попри пережите насильство, зруйнували упередження і є переможницями, адже знайшли в собі сили не мовчати, а ще й підтримувати інших жінок. Вони кидають виклик гендерним стереотипам, адже показують, як завдяки сестринській підтримці можна здолати багато викликів», — підкреcлила Тишко.

ГО Громадський альянс «Політична дія жінок» за понад два роки своєї діяльності реалізував кілька проєктів, серед яких:

  • #вибориБЕЗсексизму – підтримка та адвокація прав кандидаток під час місцевих виборів-2020,
  • cтворення та презентація документальної стрічки «Один день з життя кандидатки»,
  • #політикаБЕЗсексизму – проведення низки тренінгів з жіночого лідерства для політикинь, громадських діячок та активісток у регіонах України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ