Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вірменія може визнати незалежність Нагірного Карабаху

Вірменія визнає незалежність Карабаху в разі розширення військових дій. Про це заявив президент Вірменії Серж Саргсян у понеділок на зустрічі з послами країн-членів ОБСЄ, повідомляє вірменське агентство ARKA.

"Республіка Вірменія, як сторона угоди про припинення вогню 1994 року, продовжить повноцінно виконувати свої зобов'язання щодо забезпечення безпеки населення Нагірного Карабаху.

Більше того, я доручив Міністерству закордонних справ почати роботи по укладанню договору про військову взаємодопомогу з Карабахом. Тут я повинен відзначити, і говорив я про це неодноразово, що якщо військові дії будуть продовжені і отримають більш широкий масштаб, Республіка Вірменія визнає незалежність Нагірно-Карабахської Республіки", - сказав Саргсян.

Саргсян підкреслив, що подальша ескалація бойових дій може призвести до непередбачуваних і незворотних наслідків, аж до широкомасштабної війни.

"Це, звичайно, вплине на стабільність і безпеку не тільки Південно-Кавказького, але і Європейського регіону", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ситуація  в Нагірному Карабаху загострилася. 

За даними ООН, щонайменше 33 людини загинули і понад 200 отримали поранення в результаті військових зіткнень в Нагірному Карабаху у минулі вихідні.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ