Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військова прокуратура повертає Львову парк «Знесіння»

19 вересня 2017 року Львівським апеляційним господарським судом скасовано рішення суду першої інстанції від 7 квітня 2017 року в частині часткового задоволення позовних вимог та прийнято нове рішення про задоволення позовних вимог у повному обсязі. Зокрема, щодо витребування усієї площі земельної ділянки розміром близько 2,9 га в історичному ареалі м. Львова, яка межує з регіональним ландшафтним парком «Знесіння». Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Так, ще в липні 2012 року перший заступник військового прокурора Західного регіону України в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України та Львівської облдержадміністрації звернувся з позовом до Львівської міської ради та ТОВ «Архібуд» про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та її витребування з чужого незаконного володіння. Загальна вартість землі по вул. Довбуша, 15 у м. Львові становить 6,3 млн грн.

Зазначимо, що 7 квітня 2017 року рішенням господарського суду Львівської області частково задоволено вказаний позов та визнано недійсним договір оренди землі. Також витребувано на користь держави в особі Кабінету Міністрів України земельну ділянку площею понад 2,8 га за виключенням 722,6 кв м на яких були розташовані знищені об’єкти нерухомості ТОВ «Архібуд».

Лише завдяки наполегливій та послідовній позиції військової прокуратури державі повернуто земельну ділянку розміром близько 2,9 га, що незаконно вибула з її власності.



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ