Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Військові сподіваються, що до кінця року відомчі будинки ЗОК перейдуть на баланс міста Львова

Військовослужбовці Львова сподіваються, що до кінця цього року або на початку наступного весь відомчий житловий фонд Львова, який належить ЗОКу, перейде на  баланс міста, повідомив під час прес-конференції  начальник Західного територіального КЕУ Юрій Сокольвак. За його словами, львівським військовослужбовцям вдалося досягнути згоди в цьому питанні з Міноборони, і 26 жовтня міністр Анатолій Гриценко має дати остаточну відповідь, на яких умовах відбуватиметься передача майна.
За словами Юрія Сокольвака, у грудні 2005 року ЛМР прийняла ухвалу про прийняття у власність громади відомчого житлового фонду ЗОКу. Йшлося про те, що військовослужбовці мають безоплатно передати місту 5 звільнених військових містечок, вартість майна яких становить 30  млн. грн., що могло би компенсувати місту витрачені кошти на впорядкування військових будинків. Натомість нова міська влада оцінила роботи, які треба провести, у 77 млн. грн.. Військові, як зазначив Юрій Сокольвак, погодились на цю цифру і сподіваються, що найближчим часом будинки таки будуть передані місту. За його словами, на балансі ЗОКу є 137 житлових будинки.
Як додав керівник прес-центру ЗОК Олександр Поронюк, лише 7% мешканців цих будинків є військовослужбовцями, а решта – купили квартири, або отримали у спадок.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ