Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Військові зі Львова пройдуть 9 травня по головній площі Москви

75 офіцерів і курсантів львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (Львів) візьмуть участь у військовому параді з нагоди 65-річчя Перемоги у Великій вітчизняній війні на Красній площі в Москві, повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.

Нагадаємо, приблизно така ж кількість російських військовослужбовців візьме участь у параді з нагоди Дня Перемоги у Києві. Крім того, на рейді Одеси, Керчі і Севастополя встануть кораблі Чорноморського флоту, а за святковим площами цих міст пройдуть парадом по 75 російських морських піхотинців.

Перша репетиція параду, який відбудеться на Хрещатику, запланована на 16 квітня на території заводу "Авіант".

У прес-службі Міноборони розповіли, що ця репетиція відбудеться без участі військовослужбовців РФ. Очікується, що російські учасники параду прибудуть до Києва наприкінці квітня.

У свою чергу, міністр освіти і науки України Дмитро Табачник сьогодні повідомив, що українські військові "вже тренуються" для участі в московському параді.

За словами Табачника, також планується відкрити пам'ятник "найкращому асу антигітлерівської коаліції", маршалу авіації Івану Кожедубу, якого нагороджено трьома "Зірками Героя".

Міністр також повідомив, що в рік 65-річчя Перемоги всі учасники бойових дій будуть забезпечені житлом і автомобілями, а також соціальним захистом, а те, що не буде зроблено до 9 травня, буде зроблено протягом 2010 року. "Кожен ветеран отримає відповідний гарантійний сертифікат від держави. Ці проблеми будуть вирішені до кінця року", - відзначив Табачник.

Він нагадав, що в Україні проживають 136 тисяч учасників бойових дій, середній вік ветеранів становить 85 років, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ