Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Військовослужбовці та ветерани війни можуть стати тренерами з адаптивного спорту у Львові

Як стало відомо Гал-інфо, програма буде реалізовуватись через ЛКП “Спортресурс”.

Сьогодні, 11 грудня, постійна депутатська  комісія з питань культури, молоді, спорту та зовнішніх зв'язків Львівської міської ради підтримала  проєкт комплексної програми розвитку спорту військовослужбовців, ветеранів війни та адаптивного спорту на 2024-2026 роки.

Зазначимо програмою передбачено працевлаштування військових, ветеранів війни та людей з інвалідністю. За словами майстра спорту України з легкої атлетики Орисі Дем’янюк проєкт передбачає працевлаштовувати військовослужбовців, що пов'язані зі спортом та завершили свою службу.

“Було прийняте рішення працевлаштовувати, проводити курси та наймати на роботу військовослужбовців через “Спортресурс”, як інструкторів, тренерів. Таким чином вони матимуть можливість займалися з людьми з якими їм буде простіше налагодити контакт”- розповіла  Орися Дем’янюк.

Також проєкт передбачає забезпечення навчально тренувального процесу, оренди залів, різних спортивних клубів, закупівлю спеціалізованого  інвентарю, організацію та проведення змагань  у Львові.

Зокрема, планують закупити 16 одиниць крісел колісних для регбі і 16 для баскетболу, ціна одного крісла близько 200 000 грн.

Нагадаємо, відділ спорту військових створений на базі ЛКП “Спортресурс”, його очолює Орися Дем’янюк.  Серед основних завдань є “Ігри нескорених”, соціальна адаптація та тренування. Також, планують тренувати тих, хто бажає вступити до лав Сил безпеки та оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ