Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Я тоді не знав, що буде: військовий із вживленими у кістки протезами веде активний спосіб життя

Торік ортопеди-травматологи Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) вперше в Україні виконали остеоінтеграційне (внутрішньокісткове) протезування нижніх кінцівок. Пацієнтові – 57-річному капітану ЗСУ Ігорю Крупнову, який на війні втратив обидві ноги, вживили протези просто у кістки. Про це інформує ЛМР.
Фото: НЕЗЛАМНІ

Спершу хірургічно медики встановили металеві імпланти, а тоді, за шість тижнів після операції, протезисти припасували до них труби та стопи. Погодитися на операцію, яку в Україні ніколи не виконували, пацієнтові було нелегко.

«Я тоді не знав, що буде. Ризикували і я, і лікарі. Але прооперували. Я думаю, що то був правильний крок. Відтоді не шкодую жодного дня», - каже Ігор Крупнов.

Зараз Ігор веде активний спосіб життя – їздить за кермом, займається спортом, волонтерить та здійснює мрії. Адже нещодавно він повернувся зі США, де вулицями міста Лос-Анджелес пройшовся своїми ногами.

«Остеоінтеграційне протезування – це новітня технологія, яку успішно застосовують у світі. Це нові можливості для людей, які втратили кінцівки, і ці можливості просто зобов'язана надати медична система – особливо тим, хто втрачає здоров'я, захищаючи державу. Я дуже радий, що нам у центрі НЕЗЛАМНІ вдалося застосувати цю методику», - зазначив Олег Самчук, генеральний директор Першого медичного об’єднання Львова.

Водночас, медики наголошують, що остеоінтеграція має низку виключень і протипоказань. Відтак, рішення щодо протезування ухвалюється виключно мультидисциплінарною командою, на основі показів та цілей пацієнта. 

Нагадаємо, Ігор Крупнов – захисник, який добровільно став на захист нашої країни та втратив на війні обидві ноги. Це сталося пізньої осені 2022 року. Його авто підірвалося на мінах. Раніше про історію Ігоря Крупнова розповідали тут.

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Центр працює на базі Першого медичного об’єднання Львова – найбільшої медичної установи України, до якої входять дві дорослі лікарні та одна дитяча.

Серед напрямків роботи: реконструктивна хірургія, лікування опіків, ортопедія, протезування, фізична і психологічна реабілітація. Тут є власна протезна майстерня. А у квітні 2022 року тут відкрили новий корпус реабілітації: це сім поверхів із комфортними палатами, реабілітаційними залами, найсучаснішим обладнанням та басейном. Усе – для найліпшого відновлення поранених, адже місія центру – рятувати, протезувати та реабілітувати українців в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ