Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військовий "туризм" у зоні АТО: як посадовці отримують статус учасників бойових дій на Донбасі

Із початку АТО на Донбасі статус учасника бойових дій отримали вже понад 100 тисяч військових та правоохоронців, проте деякі оформлюють його для уникнення люстрації. Зокрема, про таких "воєнних туристів" пише "Слідство.Інфо".

Щоб не потрапити під закон про люстрацію, очільник українського Інтерполу Василь Неволя та двоє його заступників полковник міліції Іван Ожелівський та Михайло Бахмутченко наприкінці 2014 року організували собі виїзд у зону АТО.

"Мета їхня була єдина - уникнути люстрації, все. Допомогти країні, знайти терориста, захистити Батьківщину - сумніваюся, що у них була така мета", - розповів працівник ГУБОЗу МВС України, який забажав залишитися анонімом.

Відрядження посадовців тривало чотири дні, за нього вони отримали статус учасника бойових дій.

"Туристи, їх інакше не назвеш. Приїхали, побули, отримали. Несправедливо, скажімо так. Це плювок тим хлопцям, тим сім'ям, які втратили синів, батьків, братів. Те, що вони там високопоставлені чиновники, не дає їм права, прикриваючись спинами реальних бійців, які віддають свої життя і здоров'я за свою країну, отримувати статус учасника, тим самим уникати заслуженої пенсії", - обурюється силовик.

Як стало відомо, у рапортах інтерполівці вказали, що під час відрядження ознайомлювалися з резонансними кримінальними справами та проводили робочі зустрічі. А отже, законних підстав претендувати на статус учасника бойових дій вони не мали, адже не брали безпосередньої участі в АТО.

Натомість коментарів, за які заслуги чиновники отримали статус учасника, вони щосили намагаються уникнути.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ