Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Влада чи люди: за що борються кандидати у мери Львова

Сьогодні, 25 серпня, під час прес-конференції в прес-центрі Гал-інфо, доктор політичних наук Анатолій Романюк пояснив, на що спрямовані виборчі кампанії кандидатів у мери Львова.
проф. Романюк Анатолій Семенович, фото Олена Ляхович, Гал-інфо

“Є 2 підходи до визначення політики.  Політика - це боротьба за владу, або політика -  це представлення інтересів.

У західному контексті політика - це представлення інтересів. Там партії борються за свою частку виборців. Вони знають, що можуть взяти 5 - 10%, свою частку виборців,  і вони всі свої зусилля спрямовують на те,  щоб з'ясувати,  що хоче виборець,  які в нього інтереси, щоб їх представити. Коли ми маємо таку ситуацію, ми маємо політику компромісу, бо коли моїх виборців цікавить ось це, а твоїх це, але в цілому вони хочуть щось спільне, ми можемо легко домовитися.

У нашому випадку ми далі знаходимось в конструкції політика - це влада, і якщо я буду мати владу, як я можу з тобою співпрацювати? Я не буду ділитися владою. Наша політика характеризується тим, що ми боремось за владу. 

Логіка виборчої кампанії мала б полягати в тому, щоб боротися за виборця, але по факту усі борються проти одного кандидата”, - розповів Анатолій Романюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ