Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Юрій Хом'як: Влада Львова повинна нарешті почати працювати на громаду

Влада Львова повинна працювати на громаду. Потрібно максимально залучати громаду міста до владних процесів та прийняття рішень на місцевому рівні. Про це в коментарі Гал-інфо розповів кандидат в депутати до Львівської міської ради від політичної партії «Слуга Народу» Юрій Хом’як.
Фото Олена Ляхович

"Потрібно максимально залучати громаду міста до владних процесів та прийняття рішень на місцевому рівні. Для цього потрібно удосконалити місцеве самоврядування шляхом впровадження європейської практики та стандартів. Рішення міської влади повинні обов’язково проходити громадські слухання та обговорення. Крім цього, громада має приймати активну участь не тільки у контролюванні, а також у формуванні та розпорядженні бюджетом та іншими ресурсами, які по факту належать саме громадам", - переконаний Юрій Хом'як.

Він наголосив, що це можна реалізувати шляхом створення дієвого онлайн ресурсу, який став би платформою для комунікації. 

"Наша партія «Слуга Народу» вже організувала нещодавно молодіжну школу лідерства під девізом молодь у владу. до цього проекту було залучено багато фахових спікерів, які проводили тренінги для молоді. У жовтні планується провести ще одну таку програму, тому якщо є бажаючі то записуйтесь. Але я вважаю, що ініціатива має йти також і від місцевої влади. Потрібно створити таку школу на постійній основі, куди б активна молодь могла звернутись для отримання додаткових навиків, де б їм допомагали зрозуміти ким вони хочуть працювати у майбутньому, який фах хочуть здобувати і де б помагали з працевлаштуванням.

Це соціальна складова цього важливого питання. З фінансової точки зору, я вважаю що міська влада повинна організувати, або ж виступати таким містком між бізнесом і креативною молоддю. Потрібно організувати платформу , щось на зразок стартапу куди б могла приходити молодь і презентувати свої ідеї для бізнесу. Міська влада, у цьому питанні, виступала б у ролі організатора і медіатора, а також контролювала, щоб бізнес не користувався браком досвіду у молоді", - сказав Юрій Хом'як.

Додамо, що Юрій Хом’як навчався в Англії за спеціальністю бізнес та управління. Він вільно володіє англійською мовою і мав можливість після навчання знайти собі добру роботу закордоном та залишитися там жити. Однак, прийняв для себе рішення повернутися в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ