Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Влада «видавлюватиме» кошти з підприємців для покриття дефіциту, навіть якщо МВФ дасть кредит

Народний депутат від фракції «УДАР» Оксана Продан переконана, що влада, навіть в разі отримання кредиту Міжнародного валютного фонду, «видавлюватиме» з підприємців кошти аби покрити дефіцит бюджету. Про це депутат заявила в ефірі 5-го каналу. Повідомила прес-служба "УДАРу".

«Навіть якщо МВФ дасть кредит, це не звільнить ні бюджет, ні владу від необхідності пошуку грошей для покриття тих видатків, які в цьому році передбачені. Виникає питання як ці видатки будуть покриватися», - зауважила Оксана Продан. Депутат впевнена, що саме цим питання і займатиметься нове міністерство доходів та зборів, яке «скоріше за все змусить і видавить з українського бізнесу ті гроші, які МВФ не додасть».

Вона висловила переконання, що влада піде на всі варіанти аби забезпечити покриття дефіциту бюджету, однак не вдасться до самого головного – створення умов для розвитку економіки.Народний депутат зауважила, що вже сьогодні видно як саме влада збирається отримати кошти. Зокрема, це виплата заробітної плати через банківські картки, запровадження податкової міліції, яка буде контролювати кожного громадянина тощо. "Спочатку посилити тиск на підприємців, а потім начебто створити сприятливі умови для розвитку підприємництва. Але питання в тому, що після такого тиску не буде вже для кого щось спрощувати», - сказала депутат.

Сьогодні уряду вкрай необхідно отримати кредит МВФ, бо ті борги, які є у держави і той дефіцит, який є в бюджеті немає чим покривати. -Вважає Продан. «Ідучи на поступки, аби отримати ці кошти, безумовно влада шукатиме механізми, аби з одного боку показати МВФ, що виконує його вимоги, а з іншого- показати, що тарифи на комунальні послуги для бідних не підвищуються», - сказала Оксана Продан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ