Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Власник "ArcelorMittal Кривий Ріг" купує найбільший меткомбінат Європи

Міністр економічного розвитку Італії Карло Календа 5 червня підписав наказ про продаж найбільшого в Європі металургійного комбінату Ilva. Про це пише uaprom.

Покупцем обрана компанія Am Investco, спільне підприємство транснаціональної корпорації ArcelorMittal і італійської Marcegaglia.

В даному консорціумі частки розподілені наступним чином: ArcelorMittal Italy Holding Srl (51%), ArcelorMittal SA (34%) і Marcegaglia SpA Carbon Steel (15%).

Оферта Am Investco передбачає інвестиції в 2,4 млрд євро, з яких 1,25 млрд євро буде вкладено в технології, а 1,15 млрд євро - в екологічні проекти, пише видання ANSA.

Ціна покупки активів Ilva становитиме 1,8 млрд євро, а також щорічна рента в розмірі 180 млн євро. При цьому планом передбачається скорочення чисельності персоналу в 2018 році до 9407 осіб з подальшим зменшенням до 8480. На даний момент в компанії працюють 14220 робітників, а також 4100 осіб на аутсорсингу.

У той же час напередодні підписання указу претендент, що програв - консорціум Acciaitalia - покращив свою оферту, запропонувавши 1,85 млрд євро за активи Ilva, також гарантувавши збереження 9800 робочих місць.

Однак Карло Календа відмовився приймати оновлену пропозицію Acciaitalia, заявивши, що "правила не можна міняти під час гри". Крім того, він вказав, що окремі положення оферти не відповідають процедурі.

Але представники Acciaitalia впевнені, що їх пропозиція краще, оскільки дозволить закрити операцію в найкоротші терміни. Більш того, в компанії підкреслили, що у консорціуму, що переміг, "виникнуть проблеми з антимонопольними органами" при затвердженні угоди.

Тим часом, працівники Ilva 5 червня вийшли на вулиці міста Генуя в знак протесту проти продажу компанії Am Investco, а також плану зі скорочення персоналу на більш ніж 5 тисяч осіб.

Протестувальники тримали в руках великий плакат Ilva Genoa. При цьому робочі хором співали "Без роботи будуть заворушення".

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і рядом малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ