Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Водіїв каратимуть за неввічливість

Протягом травня-червня 2006 року до Управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради надійшло 34 скарги від пасажирів. Скаржниками в основному були люди старшого та похилого віку. У зверненнях йшлося переважно про низьку культуру обслуговування у транспортних засобах, про те, що водії маршрутних таксі відмовляли цим пасажирам у пільговому проїзді, грубо ставилися до них.
Повідомили у відділі громадських зв’язків Львівської міської ради.
У результаті розгляду вказаних скарг до порушників вжито заходи дисциплінарного впливу. Зокрема, це водії-порушники: В. Гурців (маршрут № 2), В. Гудз (маршрут № 25), І. Лин (маршрут № 55), В. Ціховський (маршрут № 56), М. Макович (маршрут № 75), В. Зайцев (маршрут № 91), А. Чорний (маршрут № 49), Б. Кухар та М. Дмитрів (маршрут № 22).
Водночас управління попередило керівників автотранспортних підприємств про те, що у випадку подальшого порушення умов договору та норм чинного законодавства, яке стосується перевезення пасажирів, з ними буде розірвано угоди. Водночас у попередженні йдеться про те, що перевізники обов’язково мають провести зі своїми працівниками-водіями додаткові інструктажі щодо виконання „Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту”.
В управлінні транспорту і зв’язку Львівської міської ради зазначають також, що всі випадки порушень та прізвища водіїв-порушників фіксуються у комп’ютерній базі з подальшим поданням інформації в Асоціацію "Львівський пасажирський транспорт" для врахування при прийомі на роботу водіїв. Управління рекомендує керівникам автотранспортних підприємств під час прийому на роботу враховувати характеристику водія з попереднього місця праці, знання основ чинного законодавства України, яке стосується перевезення пасажирів, та „Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту”.
Начальник управління транспорту Микола Шкурган закликає водіїв бути ввічливими до усіх пасажирів і наголошує, що старші люди так само мають право бути комфортно та безпечно перевезеними.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ