Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Волкер назвав нелегітимними "вибори" в ОРДЛО

Нові "вибори" у окупованому Донбасі, оголошені проросійськими терористами на осінь цього року, повністю нелегітимні, небезпечні і порушують логіку Мінських домовленостей, у середу, 12 вересня, в інтерв'ю Deutsche Welle заявив спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер.

Волкер нагадав, що мова йде про окуповані території, де відсутні базові умови безпеки.

"Якщо слідувати логіці мінських угод і поверненню цієї території під контроль України, то ці утворення (маріонеткові"республіки".- Ред.) повинні зникнути. Тому проведення виборів - саме по собі нелегітимно, враховуючи умови безпеки, але також і тому, що це не ті утворення, які повинні існувати. Коли там буде безпека - тоді і повинні проводитися вибори ", - підсумував Волкер.

Раніше стало відомо, що "вибори" нового ватажка "ДНР" призначено на 11 листопада. Тимчасово виконуючим обов'язки 7 вересня призначили так званого "голову народної ради ДНР" Дениса Пушиліна. Цього ж дня "народна рада ЛНР" також призначила вибори "депутатів парламенту" й ватажка псевдореспубліки на 11 листопада.

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль у зв'язку з намірами окупаційної адміністрації РФ провести на окупованій території "позачергові вибори" ватажків бойовиків.

ДТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ