Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Володимир Гройсман вирішив долучитися до популяризації україномовної Вікіпедії

"Якщо ми дійсно хочемо перетворити Україну на сучасну державу, нам потрібно зробити багато малих та великих змін - об'єднуючи зусилля і держави, і громадськості", - зазначив Голова Верховної ради України.

"Хочу підняти проблему, яка можливо буде цікава інтернет-спільноті. Вікіпедія українською мовою посідає 3-тє місце серед розділів написаних слов'янськими мовами, 11-те - серед європейських розділів та 16-те - серед усіх мовних розділів. Загальна кількість статей українською мовою становить понад 600 000.

Але редактори Вікіпедії надали статус "Добрі статті" лише 577 з них! Через низьку якість україномовних статей, українці черпають знання з російської Вікіпедії. Друзі, пропоную обговорити, як долучити до створення якісної української Вікіпедії волонтерів, студентів, науковців, і як держава могла б підтримати такий проект, який сприятиме популяризації української мови в еру цифрових технологій", - зокрема написав володимир Гройсман на своїй Facebook сторінці.

Якщо ми дійсно хочемо перетворити Україну на сучасну державу, нам потрібно зробити багато малих та великих змін - об'єдн...

Опубліковано Volodymyr Groysman 9 квітня 2016 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ