Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Волинець пояснив, чому Бурштинська ТЕС відмовляється купувати вугілля, видобуте на ДП «Львіввугілля»

Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України, на своїй сторінці у Facebook пояснив, чому Бурштинська ТЕС відмовляється купувати вугілля, видобуте на ДП «Львіввугілля».

"Щодо ситуації з відмовою Бурштинської ТЕС купувати вугілля, видобуте ДП «Львіввугілля».

Мені відомо, що міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним були зірвані домовленості з керівництвом ДТЕК. 

Згідно з ними, приватна компанія постачала антрацит «Центренерго» на державні електростанції у Харківській та Київській областях і в замін купувала вугілля газової групи у ДП «Львіввугілля» та ДП «Волиньвугілля» для своїх ТЕС – Бурштинської і Добротвірської. У зв’язку з порушенням цих домовленостей, ДТЕК з сьогоднішнього дня відмовилася закуповувати вугілля, видобуте шахтарями Львівсько-Волинського басейну.
А представники влади замість того, щоб вирішувати питання у паливно-енергетичному комплексі, звинувачують гірників, які страйкують, у тому, що вони своїми діями зривають постачання вугілля і дестабілізують ситуацію в регіоні.

До цих звинувачень долучився й голова ЛОДА Олег Синютка. Невже він не розуміє представником, якої області є й чиї інтереси повинен захищати?", - зазначено в повідомленні.

 Нагадаємо, гірники вже третій день поспіль перекривають трасу Львів-Рава-Руська.

Хвиля страйків шахтарів розпочалась ще 2 січня. Вони вимагають виплати зарплати за листопад та грудень.

Гірники Червонограда вдалися вже до цілодобового перекриття траси Львів – Рава-Руська біля села Сопошин. Щодо ситуації...

Опубліковано Mihaylo Volinets 14 січня 2016 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ