Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Руками шахтарів хочуть знищити ДП «Львіввугілля», - Синютка

На Львівщині триває боротьба за ринок збуту вугілля. Варто шукати «засланих козачків», які підбурюють людей на протести. Все це - включно із зупинкою роботи шахт - спрямовано на знищення ДП «Львіввугілля». Про це сьогодні, 12 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

"Ми спостерігаємо боротьбу між приватними компаніями і ДП «Львіввугілля», яка спрямована на знищення державного підприємства. Вирішили вдарити по найбільшій шахті «Степова». Нині вугілля не відвантажується, відповідно, підприємство не заробляє, а відтак, на січень не буде чим платити зарплати шахтарям», – заявив Олег Синютка.

Він заявив, що всі одностайні у тому, що шахтарів треба підтримати, і держава повинна дати гроші на реструктуризацію вугільної галузі, однак не варто піддаватися на маніпуляції шахраїв.

«Є люди, які спеціально підбурюють шахтарів. На трасі Львів - Рава-Руська зарплат і вугілля немає. Кінці у всій цій історії ведуть до приватних структур, бо йде боротьба за ринок вугілля, яке є в надлишку, але якщо не будуть працювати шахти, то не буде і з чого платити зарплати людям», – заявив Синютка.

В.о. гендиректора ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко на сесії повідомив депутатам, що нині є заборгованість за листопад 2015 року – 58,2 млн грн..

Він додав, що проблеми почалися тоді, коли було визначено зменшити фінансування галузі. За його словами, акції протесту шахтарів розпочалися на шахтах, які постачають вугілля на Бурштинську ТЕС.

Окрім того, інформацію про «засланих козачків» підтвердив і депутат Ігор Грабінський. Він зазначив, що нішу на ринку, яку займають шахти «Степова» та «Лісова» за умови простою заповнять інші структури, державне підприємство збанкрутує, а «все скупить Ахметов».

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зазначив, що питання із виплатою заборгованості вирішиться, адже є передбачена стрічка в держбюджеті за минулий рік, але на 2016 рік нічого немає, тому це шлях у нікуди.

Відповідно Львівська облрада прийняла 72 голосами звернення до Верховної Ради з проханням вирішити це питання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ