Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ВООЗ скасувала надзвичайний стан, впроваджений через вірус Зіка

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про кінець режиму надзвичайного стану, запровадженого через вірус Зіка, який передається людям через укуси москітів, - BBC Україна.

Режим надзвичайного стану організація оголосила 9 місяців тому, коли спеціалісти підтвердили, що інфекція призвела до народження дітей із вродженими дефектами у майже 30 країнах.

Лише в одній Бразилії зафіксували щонайменше 2,1 тисячі випадків пороків розвитку нервової системи у немовлят, чиї матері під час вагітності заразилися Зікою. Вірус викликав і кілька летальних випадків. Водночас симптоми - такі як висока температура, висипання на шкірі і біль у кінцівках - проявляються лише в одного інфікованого з п'яти.

Лікарі також з'ясували, що хоч вірус здебільшого передається через укуси москітів, він також може поширюватися через статеві контакти.

У ВООЗ заявили, що хоч надзвичайний стан скасували, Зіка все ще становить "значну і тривалу" загрозу. Відтак організація зосередиться на розробці довготривалого підходу для боротьби із інфекцією, що поширюється у країнах Латинської Америки й Карибів.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ