Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ВООЗ визнала вірус Зіка глобальною загрозою

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах лихоманки Зіка загрозою світового масштабу і надзвичайною ситуацією для країн Латинської Америки. Таке визначення дала група незалежних експертів.

Раніше повідомлялося, що, згідно з оцінкою ВООЗ, вірусом Зіка лише в цьому році можуть заразитися до чотирьох мільйонів жителів Південної та Північної Америки.

Крім того, 1 лютого стало відомо, що бразильським медичним працівникам дозволили входити в будь-які будинки і офіси для знищення комарів.

Нагадаємо, рознощиками вірусу Зіку є комарі виду Aedes. У дорослої людини вірус Зіка викликає порівняно легке захворювання. Симптоми – лихоманка, висип, почервоніння очей та біль у суглобах – тривають від кількох днів до тижня. Таким чином, саме для вагітних жінок та їхніх нащадків він становить найбільшу загрозу.

Відсутність природного імунітету сприяє поширенню хвороби. Ліків і способів лікування на даний час також немає. Вірус Зіку вже поширився у 21 країні Північної і Південної Америки. Крім того, випадки зараження цим вірусом були виявлені і в Європі, зокрема, у Португалії, Фінляндії, Німеччині і Данії.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ