Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ВООЗ знову скликає комітет через зростання хворих на мавпячу віспу

Комітет з надзвичайних ситуацій ВООЗ збереться наступного четверга, 21 липня, щодо віспи мавп з метою визначення заходів проти поточного спалаху захворювання, адже кількість підтверджених випадків у світі різко зросла.

Про це повідомляє Le Figaro з посиланням на комюніке агентства, передає Укрінформ.

Зазначається, що Комітет має прийняти рішення щодо серйозності поновлення випадків віспи мавп та її кваліфікації як “надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров’я міжнародного значення”, що відповідає найвищому рівню пильності організації.

Комітет збиратиметься вдруге, хоча на попередньому засіданні 23 червня виключив підвищення рівня тривоги. З того часу кількість підтверджених випадків у всьому світі різко зросла і перевищила 10 000 у більш ніж 60 країнах, причому Європа є найбільш постраждалим регіоном.

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейесус неодноразово висловлював стурбованість поширенням хвороби за межі країн, де вона є ендемічною, і закликав країни-члени ВООЗ вжити заходів, необхідних для обмеження зараження. “Я ще раз підкреслюю, що ми повинні працювати над припиненням передачі вірусу та рекомендувати урядам запровадити відстеження контактів, щоб моніторити та стримувати вірус, а також надавати допомогу людям, які знаходяться в ізоляції”, — цитує видання слова глави ВООЗ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ