Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вперше в Україні тести з ПДР винесли на громадське обговорення

У рамках реформування сервісних центрів МВС планується впровадження нових стандартів складання іспитів для отримання посвідчення водія. Першим етапом стане запуск нових екзаменаційних білетів з правил дорожнього руху. Цьому етапу передуватиме громадське обговорення тестової версії електронних екзаменаційних білетів з ПДР. Про це сьогодні, 2 березня, під час брифінгу повідомив керівник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, передає Урядовий портал.

2,5 тисячі питань з ПДР, з яких сформовані електронні білети, розробила експертна група, до якої увійшли представники профільних організацій з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв, фахівці громадських організацій профільного спрямування та працівники Головного сервісного центру МВС.

«Наша мета – зробити процес змін максимально прозорим та дослухатися до усіх порад. Відповідно, після підготовки та перегляду екзаменаційних білетів з ПДР, ми вирішили відкрити на один місяць тестову версію на сайті Головного сервісного центру МВС. Усі профільні експерти та пересічні водії, матимуть змогу написати нам свої пропозиції», – повідомив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Відсьогодні і протягом місяця на офіційному сайті Головного сервісного центру МВС України кожен охочий зможе переглянути нові білети з ПДР і висловити свої пропозиції. Для цього необхідно пройти тест за обраною категорією. А далі, скориставшись кнопкою «Маю пропозицію до запитання», що є після кожного білета, у онлайн-формі залишити свої коментарі.

Після місяця тестування та проведення детального аналізу всіх пропозицій та листів, експертна група внесе корективи й запустить у дію нові екзаменаційні білети.

Перший заступник директора Головного сервісного центру МВС Сергій Гончаров відмітив, що зміни очікуються також і в практичній площині складання іспитів. Йдеться про запровадження фото- та відеофіксації для прозорості процедури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ