Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Все про походження коктейлю: розповідають експерти Alcomag

Коктейлі давно та міцно увійшли в барну культуру європейських країн, але коли вперше виник цей термін і як з’явилися перші коктейлі? Про це ми розповімо сьогодні.

Хочете спробувати нові цікаві напої? На сторінці сайту Алкомаг https://alcomag.com.ua/krepkie-napitki/ ви знайдете багато інгредієнтів для своїх експериментів з напоями.

Походження слова «коктейль»

Є дві найбільш вірогідні теорії походження терміну. Більшість істориків згодна з тим, що вперше це слово було використано в Англії. Вираз «півнячий хвіст», а саме так перекладається «cock tail» застосовувалося для позначення кінських скачок нечистокровних коней, чиї хвости майоріли, наче у півнів. Змішування напоїв отримало асоціацію із змішуванням кровей і перетворилося в цей термін.

Друга версія також вельми правдоподібна. Вона стверджує наступне: в Шаранте (на батьківщині коньяку) довгий час використовувався термін «coquetelle», яким називали суміш міцних напоїв і вина. Вважається, що це слово з часом стали використовувати для будь-яких міксів напоїв, які готувалися в домашніх умовах. Отримавши більш широке поширення, слово змінили на англійський манер і з’явився звичний для нас «коктейль».

Хороший коктейль неможливо приготувати без якісного алкоголю. Знайти такий ви зможете на сайті Алкомаг - всеукраїнського онлайн-рітейлера оригінального алкоголю.

Що таке коктейль?

Для нас, як і для інших європейців, слово коктейль має на увазі суміш як мінімум двох напоїв. А ось серед американців поширене інше переконання. Коктейль є лише одним з різновидів змішаних напоїв. Цим словом можна називати тільки той, який був приготований в шейкері і подавався без льоду.

Важливі моменти в історії коктейлю

Найперші рецепти змішаних напоїв з’явилися в 17-18-му століттях. Серед найстаріших - пунш, справжній прабатько сучасних коктейлів. Зазвичай старовинні напої готували заздалегідь у великій кількості до урочистих подій у будинку.

Найважливіша дата в історії цього виду напоїв - 13 травня 1806 року. Цей день знають всі бармени в світі, оскільки саме тоді з’явилася перша письмова згадка назви «коктейль» для позначення змішаних напоїв. Відзначилася в цій справі американська газета «The Balance». У ній «cock tail» описувався як підбадьорливий напій з спиртного, води, бітерів і цукру. За іронічним зауваженням автора статті, коктейль - це відмінний передвиборний напій, після якого людина здатна вислухати і прийняти будь-яку мову політика.

Інформація розміщена на правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ