Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вселенський патріархат вирішив не розривати спілкування з Московським патріархатом

Вселенський патріархат не переривав спілкування з Московським патріархатом. Про це повідомили в прес-службі архієпископії, передає УНН.

"Дорогі брати і сестри, сповіщаємо вас про те, що наша Архієпископія-Екзархат, що знаходиться в юрисдикції Вселенського патріархату, полягає в повному спілкуванні з усією Православною церквою. Також сповіщаємо вас про те, що Вселенський патріархат не переривав спілкування з Московським патріархатом і продовжує його поминати в порядку, уставновленному в диптиху. Всі православні віруючі можуть брати повну участь у літургійному житті і церковних таїнствах в наших парафіях. Ми закликаємо всіх священиків, дияконів, ченців, черниць та вірних нашої Архіепіскопії-Екзархату молитися за єдність Церкви і просимо священнослужителів голосно підносити в кінці сугубою єктенією за Божественною Літургією наступну молитву архімандрита Софронія", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Білоруська ПЦ як частина РПЦ розриває відносини з Константинополем. 

Раніше, Синод РПЦ (Російської православної церкви - ред.) Визнав неможливим подальше євхаристійне спілкування з Константинополем. 

Нагадаємо, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликано Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Нагадаємо, раніше, 11 жовтня, священний Синод Константинопольського патріархату підтвердив вже прийняте рішення про те, щоб Вселенський патріархат приступив до надання автокефалії церкві України. 

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ