Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Всесвітньо відома експертка з кібербезпеки Лора Галанте виступить у Львові на IT Arena

Експертка, яка консультує уряди понад 8 країн світу, прилетіла у Львів 6 жовтня. Спікерка виступить на відкритті конференції IT Arena, модеруватиме дискусію з Мей Маск, матір'ю Ілона Маска, а також проведе гостьову лекцію для студентів Львівської політехніки.
Laura Galante

Експертка, яка консультує уряди понад 8 країн світу, прилетіла у Львів 6 жовтня. Спікерка виступить на відкритті конференції IT Arena, модеруватиме дискусію з Мей Маск, матір'ю Ілона Маска, а також проведе гостьову лекцію для студентів Львівської політехніки. 

В Україні до її консультацій теж вдавалися: у 2019 році Галанте проводила моніторинг виборів Президента України на предмет зовнішнього втручання.

Приїзд Лори відбудеться за підтримки проєкту USAID “Кібербезпека критично важливої інфраструктури України”.

“Лора Галанте працює з найактуальнішими питаннями — адже кібервійна здатна завдати шкоди державі швидше за військові дії, — говорить Тімоті Дубел, керівник проєкту USAID “Кібербезпека критично важливої інфраструктури України”. — Здається, що кібератака — це поняття, далеке від пересічного українця, але це зовсім не так. Хакери можуть “зламати” аеропорти, вокзали, міністерства та будь-які інші стратегічно важливі об’єкти. Як зламали, наприклад, Прикарпаття Обленерго, залишивши без тепла та світла посеред зими десятки тисяч людей. Галанте у своїх виступах розгляне ці теми, а головне — поділиться досвідом із колегами та пояснить, як запобігти такому перебігу подій в Україні та що очікувати від кібербезпеки в найближчому майбутньому”.

Лора Галанте виступала перед Радою Безпеки ООН і регулярно дає коментарі у світових та галузевих ЗМІ, зокрема CNN, Bloomberg, BBC, New York Times, Financial Times, The Wall Street Journal, Reuters тощо. Її основні теми — майбутнє державного конфлікту та світова кібербезпека. Виступи Лори Галанте набирають мільйони переглядів на TED, найвідоміший з них — промова в рамках TED2017 на тему: “Як (і чому) Росія “зламала” вибори в США”.

Лора також прокоментувала збій у роботі Facebook та сервісів, що йому належать, включаючи WhatsApp та Instagram. 

“Наразі видається, що відключення є результатом помилки конфігурації мережі, а не зловмисної кібератаки. Відключення підкреслює і те, наскільки незахищеною є базова інфраструктура Інтернету, і наскільки більшість світу залежить від Facebook та його програм (особливо WhatsApp) для комунікацій та комерції, – коментує Лора Галанте. Протягом останніх кількох днів і тижнів Facebook перебував під пильною увагою громадськості та контролем уряду після того, як викривач показав внутрішні дослідження, які показують, наскільки шкідливий вплив на людей заподіює Facebook та Instagram. Тривалість масштабного збою в роботі Facebook у зв'язку з цим дослідженням змусили багатьох передусім вважати, що відключення було зловмисним”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ