Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Всі регіони України додатково отримають ще 75 тис. доз вакцини проти дифтерії

У листопаді Україна отримала 250 флаконів дифтерійного антитоксину як гуманітарну допомогу від ПРООН та Посольства Республіки Індія в Україні, - Міністерство охорони здоров'я України.
Міністерство охорони здоров'я України

Завдяки цій поставці було створено централізований запас сироватки. Він дозволить оперативно надати необхідну кількість доз для лікування пацієнта у разі необхідності. Додаткові сироватки буде розподілено та доставлено у регіони вже найближчим часом.

Дифтерійний антитоксин використовується для лікування у випадку лабораторно підтвердження діагнозу та наявності медичних показів до введення сироватки. Доцільність введення сироватки та кількість доз визначається лікарем.

Дифтерія — це небезпечна хвороба, що загрожує летальними наслідками. Найнадійнішим способом захисту від хвороби є вакцинація як дітей, так і дорослих, відповідно до календаря щеплень https://tinyurl.com/r662ukr

Сьогодні в Україні є понад 5 млн доз вакцини від дифтерії, які розподілені по всіх областях. Протягом грудня регіони додатково отримають ще 75 тис. доз вакцини АДП, яка на даний момент вже доставлена в Україну.

Безоплатне щеплення можна зробити, звернувшись до педіатра, терапевта чи сімейного лікаря, з яким у вас укладена декларація.

Детальніше про вакцинацію читайте тут https://tinyurl.com/uodxm2r

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ