Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори-2019: В Україні - "день тиші"

30 березня, напередодні виборів президента в Україні - "день тиші", - Українська правда.

У цей день будь-які агітаційні заходи, розміщення агітаційних матеріалів у ЗМІ, виборчих листівок, плакатів та іншої друкованої агітації кандидатів заборонено. 

У Центрвиборчкомі закликали членів окружних та дільничних виборчих комісій "ретельно стежити за процесом волевиявлення і припиняти усі можливі порушення та провокації".

"Градус заполітизованості виборчого процесу породжує значні виклики для нас, зобов’язує бути виваженими та стійкими. Ми забезпечуємо проведення виборів, які визначають долю країни, а не окремих політичних сил чи їх лідерів. Закон повинен бути понад усе", - зазначила голова ЦВК Тетяна Сліпачук. 

Сліпачук підкреслила, що будь-яке порушення виборчого процесу з боку людей, які його забезпечують, в тому числі фальсифікації з підрахунком голосів є злочином.

"Ухилення від виконання вами своїх повноважень, самовільне і необґрунтоване відлучення з виборчої дільниці також несуть за собою кримінальну відповідальність", - зауважила голова ЦВК і додала, що ні кандидати, за квотою яких членів ОВК та ДВК було призначено, ні керівники комісій, ні правоохоронці чи будь-які інші особи – не мають права тиснути на них чи змушувати до дій, які можуть стати порушенням присяги. 

"Якщо ви відчуваєте тиск на себе чи інших членів комісії, закликаю інформувати керівництво відповідно дільничної, окружної чи Центральної виборчої комісії", - зазначила Сліпачук. 

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ