Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Вибори в Греції: консерватори перемагають партію Ципраса

За даними екзит-полів, на дострокових парламентських виборах у Греції опозиційні консерватори перемагають правлячу партію СИРІЗА. "Нова демократія" може здобути абсолютну більшість в законодавчому органі, - передає DW.

Дані екзит-полів свідчать про перемогу опозиційної консервативної партії "Нова демократія" Кіріакоса Міцотакіса на дострокових виборах до парламенту Греції, які відбулися в неділю, 7 липня.

За даними різних соцопитувань, консерватори набирають від 38 до 42 відсотків голосів. Правляча партія СИРІЗА на чолі із прем'єр-міністром Алексісом Ципрасом здобула від 26,5 до 30,5 відсотка підтримки виборців, повідомляє агентство новин Reuters.

За прогнозами, "Нова демократія" може здобути абсолютну більшість у 300-місному парламенті - від 155 до 167 мандатів. У Греції виборча система передбачає, що партія, яка здобуває найбільше голосів, отримує в якості бонуса 50 додаткових мандатів, аби спростити формування уряду.

Лідер консерваторів Кіріакос Міцотакіс перед виборами обіцяв, що використовуватиме всі можливості в бюджеті для зниження податків.

Парламент країни розпустили після того, як правлячий блок на чолі з партією СИРІЗА зазнав поразки на виборах до Європарламенту у травні. Тоді ж Ципрас оголосив про проведення дострокових виборів. Раніше консерватори вже перемогли на червневих виборах до регіональних та місцевих органів влади Греції. 

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ