Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Виконавчий комітет створив комісію, яка спільно з юридичним факультетом ЛНУ імені Івана Франка має провести експертизу щодо військових поховань

Виконавчий комітет Львівської міської ради утворив комісію, яка спільно з експертами юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка має провести правову експертизу щодо військових поховань на Личаківському цвинтарі.
 До складу цієї комісії від Львівської міської ради увійшли начальник юридичного управління Львівської міської ради Василь Фіголь, перший заступник міського голови, голова комісії по військових похованнях Василь Кравців, в.о. міського голови Львова, секретар Львівської міської ради Зеновій Сірик, директор ЛКП «Музей Личаківський цвинтар», начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Андрій Левик, заступник міського голови Львова з містобудування та архітектури Василь Каменщик та член виконавчого комітету Андрій Соколов.
 Як зазначив у коментарі «Гал-info» член виконавчого комітету Андрій Соколов, в повноваження комісії входить чітке визначення питань, з яких необхідно провести правову експертизу та надати їх до експертів з юридичного факультету. Після того, як буде проведена експертиза, комісія розгляне рішення експертів і вже потім подасть проект рішення на розгляд виконкому.
 Зокрема, експертиза буде проводитися з питань, чи меч-«щербець» на центральній плиті польських військових поховань на Личаківському цвинтарі є мілітарним, чи необхідно його демонтувати; а також щодо написів польською мовою на могилах американських летунів та французьких піхотинців і на пілонах польських військових поховань 1918-1919 рр.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ