Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вже три іноземні компанії зберігатимуть газ в українських сховищах, - Гройсман

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в Україні вже почав формуватися повноцінний енергетичний ринок. Про це він написав у Фейсбуці.

«Ще нещодавно годі було навіть сподіватись на таке, а сьогодні в Україні починає формуватись повноцінний енергетичний ринок», - зазначив Гройсман і додав, що «ринок - це конкуренція, і в тому числі, конкурентні ціни для споживачів».

Він, зокрема, нагадав, що наразі вже три іноземні компанії, а саме - «Engie» (Франція), Trading SA (Швейцарія) і TrailStone Energy LLC уклали договори про зберігання газу в українських сховищах.

За словами Прем'єра, формування повноцінного енергетичного ринку, зростання обсягів власного видобутку газу, впровадження енергоефективності, збільшення надходжень від державних компаній в бюджет є наслідками непопулярних урядових рішень щодо «оздоровлення енергетичного сектору».

«Коли нас критикують за те, що сьогодні 6,5-7 млн домогосподарств будуть отримувати субсидію, то я б хотів відповісти - не нові ціни зробили українців бідними. Бідною нашу країну робили багаторічні схеми вимивання державних коштів в кишені олігархів, які прикривались нібито дешевим газом. Сьогодні ми ці схеми ламаємо, незважаючи на шалений опір тих, хто був причетний до їх створення», - підкреслив Гройсман.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ