Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Я вирішив надати вам шанс: Зеленський зустрівся з прем’єром Гончаруком

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком, який сьогодні, 17 січня, написав заяву на звільнення.

Про це повідомляє Офіс президента, пише Громадське.

«Я отримав від вас заяву про звільнення у зв’язку з останніми конфліктними ситуаціями чи скандалами, як завгодно...Ви знаєте, яке у мене до вас особисте ставлення і до вашого молодого уряду… Я вирішив надати вам шанс і шанс вашому уряду», — заявив Зеленський.

Водночас, президент висловив ряд вимог до Кабміну. Зокрема, глава держави наголосив на питаннях оптимізацію роботи уряду, питання нарахування справедливих зарплат міністрам і топменеджерам державних компаній, звільнення міністрів, які не досягли реальних результатів, а також налагодження діалогу з парламентом.

Нагадаємо, увечері 15 січня в мережі опублікували нібито аудіозапис наради у прем’єр-міністра Олексія Гончарука. У нараді, крім Гончарука, нібито брали участь люди з голосами, схожими на заступницю голови Нацбанку Катерину Рожкову та міністерку фінансів Оксану Маркарову.

Вони обговорювали зміцнення курсу гривні, що зокрема стало причиною «діри» у бюджеті на 50 мільярдів гривень.

Прес-служба уряду виступила із заявою, в якій йдеться, що «не має інформації щодо справжності жодного аудіо чи відео запису, що розповсюджуються у мережі Інтернет».

Згодом з'явилася друга частина запису, на якій крім нібито Гончарука, Рожкової та Маркарової є голоси, схожі на міністра економки Тимофія Милованова, заступницю глави Офісу президента Юлію Ковалів та заступника голови НБУ Дмитра Сологуба.

Глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія стверджує, що це була «склейка» фраз різних людей в різний час, яку хтось робив заради сенсації.

Після зливу прем'єр заявив, що команду президента та уряду «не зламати», однак уже 17 січня стало відомо, що він написав заяву про відставку.

Через заяву Гончарука в Раді скасували годину запитань до уряду. Та врешті міністри прийшли до Ради, Гончарук вибачився за запізнення і повідомив, що передав президенту заяву про відставку відповідно до Конституції і написав заяву на ім'я спікера Ради, на що Дмитро Разумков, спікер парламенту, не в мікрофон сказав, що нічого не отримував.

Своєю чергою, 17 січня Зеленський поставив правоохоронцям вимогу за два тижні встановити причетних до запису розмов Гончарука з міністрами та представниками НБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ