Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як діє Ібупрофен: особливості препарату

Ібупрофен є протизапальним, знеболювальним (анальгетичним) та жарознижувальним (антипіретичним) препаратом. Він належить до класу лікарських засобів, відомих як нестероїдні протизапальні препарати.

Тобто Ібупрофен добре бореться з болем середньої інтенсивності, жаром та запаленням. Він є дієвим та бюджетним, його спеціальні форми добре підходять для дітей, тому цей засіб є у багатьох домашніх та дорожніх аптечках. Рекомендується періодично перевіряти їх на наявність потрібних препаратів. А швидко і недорого поповнити запаси допоможе медична інформаційна система apteka911. Так, за посиланням https://apteka911.ua/ua/drugs/ibuprofen-d1099 можна відстежити наявність і вартість Ібупрофену у найближчих аптеках.

Механізм зняття симптомів

Ібупрофен впливає на процеси запалення в організмі, зменшуючи синтез простагландинів — речовин, які викликають біль, запалення та підвищення температури тіла. Це відбувається шляхом блокування дії ферменту циклооксигенази. Ібупрофен використовується для полегшення болю різного походження, включаючи:

  • головний, зубний, м'язовий біль, 
  • біль при розтягненнях чи пошкодженнях м'язів і суглобів, 
  • менструальний біль тощо. 

Плюс засіб успішно застосовується для зниження температури тіла при лихоманці, зумовленій застудою, грипом або іншими інфекційними захворюваннями.

Важливо пам'ятати, що Ібупрофен є лікарським засобом. Тому слід застосовувати його за рекомендацією лікаря або відповідно до інструкцій на упаковці. Це має особливе значення, якщо ваш стан важкий, ви приймаєте інші лікарські препарати або маєте алергічні реакції на препарати.

Особливості приймання 

Приймання Ібупрофену зазвичай відбувається орально (у формі таблеток, капсул, суспензій або сиропів) разом з їжею або після неї, щоби зменшити ризик подразнення шлунку. Рекомендована доза залежить від віку, медичного стану та індивідуальних особливостей.

Важливо пам'ятати, що в інструкції до препарату вказано загальні рекомендації. Приймання Ібупрофену може варіюватися в залежності від конкретної ситуації та визначатися лікарем індивідуально для уникнення можливих взаємодій з іншими засобами та побічних ефектів. При правильному прийманні Ібупрофен є дієвим та безпечним медикаментом, що швидко знімає симптоми та полегшує стан хворого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ