Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як дресирувати собаку: три головні поради, які варто врахувати

Якщо у вас виникло бажання обзавестися собакою, перш ніж це зробити, потрібно добре підготуватися.

Зокрема купити всі необхідні речі, корми і аксесуари, щоб улюбленець прийшов, як кажуть, на все готове. Але в той же час важлива і, скажімо так, теоретична підготовка, особливо, коли мова йде про дресирування.

Питання щодо того, як дресирувати собаку, цікавить багатьох, у кого з’явиться чи вже з’явився чотирилапий друг. І якщо ви вирішили робити це самотужки, без залучення фахівця, то кілька хороших порад вам точно стануть у нагоді. Головне, наберіться терпіння і ніколи не залишайте все на півдорозі.

Дотримуйтесь послідовності

Як показує практика, однією з найважливіших складових у процесі дресирування собаки є послідовність.

Річ у тім, що собаки добре сприймають чіткі і постійно повторювані сигнали. Саме тому дуже важливо, щоб ви постійно використовували одні й ті ж команди, зберігаючи при цьому одну і ту ж інтонацію.

До прикладу, якщо ви вчите свого улюбленця команді «сидіти», то це слово варто використовувати його завжди, а не замінювати на якісь синоніми на кшталт «сідай» і т.д.

Бажано, щоб цього правила дотримувалися всі члени вашої родини. У підсумку це допоможе уникнути плутанини та значно прискорить процес навчання.

Обов’язково заохочуйте і ніколи не сваріть

Собака швидше засвоюватиме команди, якщо її заохочувати за правильну виконання команд і правильну поведінку загалом.

Для цього використовуйте ласощі, хваліть чотирилапого, гладьте його і пропонуйте гру - як винагороду за правильне виконання ваших команд.

Варто розуміти, що такий підхід створює позитивні асоціації з процесом дресирування, а відтак робить його прийнятним, ба більше - приємним для вашого собаки.

Крім того, навіть не думайте карати чи сварити улюбленця, якщо він не виконує команд. Покарання та агресія щодо тварини можуть негативно вплинути на ваші з нею стосунки, викликавши страх чи навіть агресивну поведінку у відповідь.

Майте терпіння та працюйте з собакою регулярно

Ви має бути готові до того, що дресирування собаки вимагає часу і терпіння.

Не варто сподіватися, що ваш собака за кілька днів засвоїть нові команди та зможе виконувати їх бездоганно.

Хоча б короткі, але регулярні тренування – найкращий підхід, який дасть очікуваний результат:

  • Почніть з простих команд
  • Поступово ускладнюйте для тварини завдання
  • Щоразу засвоюйте, так би мовити, пройдений матеріал

Регулярні тренування, навіть хоча б по кілька хвилин на день, допоможуть закріпити навички чотирилапого та загалом покращити взаєморозуміння між вами та вашим собакою.

Підсумовуючи відзначимо, що дресирування собаки – це важлива справа, що вимагає послідовності, заохочення тварини, терпіння і витримки під час процесу.

Але дотримуючись згаданих вище порад, зможете досягти помітного успіху і прогресу у навчанні вашого собаки, створивши в такий спосіб міцний зв'язок з улюбленцем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ