Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Як мешканці Львівщини виплачують накопичені за комунальні послуги борги

Як повідомляє Державна служба статистики України в своєму експрес випуску, загалом за житлово-комунальні послуги у травні 2021 року населення країни сплатило 17,1 млрд грн з нарахованих 11,7 млрд грн.

На кінець травня найбільша заборгованість населення є зі сплати за постачання та розподіл природного газу, сума боргу становить 26 млрд грн. Зокрема Львівська область сплатила понад 1 млрд грн, з них найбільше за постачання теплової енергії та гарячої води. Не охоче сплачують львів’яни за централізоване водопостачання та вивезення побутових відходів.

Згідно з графіком поданим Держстатом, люди недоплачують саме в опалювальний період, який триває з жовтня по лютий. Тоді й видна найбільша різниця між нарахуваннями та сплаченням. Активно покривати борги люди стараються весною. Так в травні рівень оплати за надані послуги зокрема на Львівщині становив 146,5%

Зазначимо, що також у травні 2021 року з населенням було укладено 5,2 тис договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 42,6 млн грн. Сума внесених платежів, з урахуванням довгострокових договорів, становила 22,2 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ