Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як обирали платіжну систему для львівського е-квитка?

Публічне звернення молоді до ровесників та суспільства у прес-центрі Гал-інфо. Фото Гал-інфо

Під час засідання комісії фінансів та планування бюджету, депутат фракції "Європейська Солідарність" Володимир Гой озвучив протокольне доручення Львівському комунальному підприємству "Львівавтодор" оприлюднити інформацію про процедуру обрання платіжної системи, як основної при реалізації е-квитка у Львові.

Для відкритості впровадження електронного квитка, львів'яни повинні знати через яку платіжну систему вони оплачуватимуть проїзд безготівково - запевняє Володимир Гой.

"Усе повинно відбуватися на умовах відкритості. Громада міста повинна мати розуміння чому ми обираємо саме ту чи іншу плітіжну систему, чи вигідно це місту, чи була дотримана процедура тендеру, чи йдеться про пряму угоду, який відсоток комісії цієї системи тощо. Здебільшого, такі платіжні системи працюють на умовах 5-10%, саме тому є зміст обирати для львів'ян кращі умови. Тож, аби уникнути будь-яких непорозумінь, прошу "Львівавтодор" оприлюдними процедуру, за якою, власне, оберуть платіжну систему", - додав Гой.

Нагадаємо, з 11 грудня у Львові безготівкова оплата проїзду стане доступною на усіх міських маршрутах. Безготівково сплатити за проїзд можна буде банківською картою, пристроєм з NFC, а також транспортною карткою "ЛеоКарт". Також залишається можливість розрахуватися за проїзд готівкою у водія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ