Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Як підкувати блоху - самшитові фігурки ХVI ст
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Як підкувати блоху - самшитові фігурки ХVI ст

Вважається, що ці дерев'яні фігурки були створені протягом короткого періоду часу з 1500 по 1530 року у Фландрії або Нідерландах. Попит на кишенькові високоякісні фігурки релігійного характеру виник з появою соціального класу торговців. Однак незабаром почалася Реформація, і багато церковних аксесуарів вийшли з моди, в тому числі самшитові мініатюри.

Вони настільки мініатюрні, що для їх вивчення довелося використовувати мікроскоп і рентген.

Відомо про існування всього 135 мініатюрних різьблених фігурок з самшиту, що здивували мистецтвознавців у всьому світі. Нещодавно дослідники зібрали частину цих крихітних скульптур з музеїв і приватних колекцій, щоб вивчити їх секрети, і виявили цікаві деталі.

За допомогою мікрокомп'ютерної томографії та новітнього програмного забезпечення для 3D-сканування дослідники з'ясували, наскільки скурпульозно зроблені ці мініатюрні вівтарі. Внутрішні шари з'єднуються між собою повністю прихованими швами, виявити які можна лише за допомогою мікроскопа або рентгена. Окремі фрагменти прикріплені один до одного найдрібнішими сполучними деталями. Але більша частина виробничого процесу залишається нерозгаданою.

Cameralabs.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ