Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Як росія після удару по «Охматдиту» просуває наратив про «мир будь-якою ціною»

Головна мета кампанії росіян – дати частині суспільства надію, що війна може завершитися в один момент, але на умовах рф
Олександр Коваленко. ФОТО ЦПД РНБО

Зусиллями агентів впливу росіян та окремих лідерів думок, що підхопили їхні меседжі, після нещодавнього терористичного удару по Києву в українському суспільстві просувається наратив про необхідність «миру будь-якою ціною», що по факту означає мир на умовах росії.

Про це у телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації РНБО.

Як зауважив керівник ЦПД, офіцер Сил оборони Андрій Коваленко, агенти впливу росіян це поширили, окремі лідери думок підхопили і робили трафік на цій конспірології.

«Головна мета кампанії росіян – дати частині суспільства надію, що війна може завершитися в один момент, але на умовах рф. І коли після цього слідує посилення терору, люди, які вже повірили у швидке завершення війни, на емоціях починають резонувати відповідні вимоги. У цей процес включаються росіяни і штучно намагаються масштабувати окремі наративи серед населення», – зазначив Андрій Коваленко. 

Ціль ворога, наголосив він, отримати відсоток людей в українському суспільстві, які будуть підтримувати мир на російських умовах. 

«Багатьом інфлюєнсерам варто вивчити історію України, принаймні ХХ століття, щоб знати про геноцид і не транслювати вигідні росіянам наративи, – зауважив керівник ЦПД. – росіянам потрібна українська територія без українців. Вони прагнуть вигнати або знищити нас усіх». 

Він додав, що зараз ведеться агресивна інформаційна операція ворога паралельно з актами терору, тому лідерам думок важливо відповідально підходити до того, які меседжі вони транслюють на свою аудиторію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ