Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як створюється дизайн сайту у професійній веб-студії

Веб-дизайн повною мірою відповідає сучасному розумінню ролі та значення візуального сприйняття всього, що створюється людиною. Адже сьогодні на чільне місце ставиться комфорт.

Давно канули в лету ті часи, коли для модного дизайну люди зазнавали численних незручностей. Мовляв, краса потребує жертв. Такий стереотип зруйнований вщент - в 21-му столітті модно робити те, що хочеться, а носити і користуватися тим, що зручно. У ціні яскрава індивідуальність та свій, не схожий на інших стиль. Дизайн успішних сайтів повністю підтверджує такий підхід. Тільки унікальні та яскраві проекти, які приємно та комфортно відвідувати, приносять прибуток своїм власникам.

Юзабіліті не менш важливий показник, ніж зовнішній вигляд. Завдяки грамотному поєднанню таких складових «правильний» дизайн стає інструментом підвищення прибутковості веб-ресурсу поряд із СЕО оптимізацією та просуванням, наповненням якісним контентом та іншими засобами залучення потенційних покупців. Тому розумне рішення для власників онлайн бізнесу, що вже відбулися, — замовити дизайн сайту в професійній веб-студії. Тільки найкращі у своїй справі фахівці здатні реалізувати унікальний проект, який багато разів окупить вкладені кошти. Давайте з'ясуємо, як створюється дизайн, що призводить до успіху.

Веб-дизайнер: творець чи технар?

З одного боку, робота над створенням дизайну веб-ресурсу - це копітка праця, що вимагає від виконавців солідного багажу знань та певного часу. До того ж, над проектом працює ціла команда професіоналів — дизайнери, верстальники, маркетологи тощо. Фактично процес розробки зовнішнього оформлення сайту можна описати за допомогою послідовності низки дій, наприклад:

  • впорядкованого та зручного для відвідувачів розміщення блоків контенту;
  • створення логотипа, що запам'ятовується;
  • підбору палітри кольорів;
  • вибору оптимальних шрифтів;
  • створення анімаційних елементів.

Результат ґрунтується не тільки на досвіді та знаннях виконавців, але й на скрупульозному аналізі бізнесу замовника, займаної ним ніші та конкурентного середовища. Проте створити справді яскравий продукт, що привертає увагу, неможливо без особливого дару, яким володіє далеко не кожна людина. Без іскри натхнення неможливо "запалити полум'я" успішного проекту, який з першого погляду вразить відвідувачів та стане справжньою візитною карткою бізнесу замовника на просторах мережі.

«Народження» дизайну сайту: професіоналізм плюс трохи чаклунства

Роботу над проектом можна представити як послідовність кількох етапів:

  1. Вивчення діяльності замовника, ознайомлення із стратегічними завданнями його бізнесу, аналіз веб-ресурсів прямих конкурентів. Щоб покупці вибрали саме вас, потрібно бути мінімум на крок попереду решти. На цій стадії у дизайнера формується загальне бачення реалізації проекту та продумуються способи досягнення поставлених цілей.
  2. Розробка концепції дизайну визначаються стиль, функціональність, структура веб-ресурсу та окремих сторінок. Результати роботи надаються замовнику для схвалення.
  3. Створення всіх графічних елементів веб-сторінок, робота з html і css версткою, програмними скриптами.
  4. Верстка дизайну. Практично виробляється з'єднання макетів різних сторінок в одне ціле. Немов у конструкторі шаблони із зазначеним порядком розміщення елементів графіки та блоків контенту впорядковуються досвідченими фахівцями, оформляється меню тощо. Верстальники та програмісти втілюють початкову ідею в життя.

Від ідеї до готового дизайну всього кілька кроків. Але довірити пройти їх краще професіоналам, які допоможуть отримати справді унікальний сайт, що привертає увагу відвідувачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ