Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як вберегтися від сальмонельозу? Поради фахівців

Сальмонельоз — гостре інфекційне кишкове захворювання, збудниками якого є бактерії роду Salmonella. Це захворювання вражає шлунково-кишковий тракт.
Як вберегтися від сальмонельозу

Сальмонельоз небезпечний тим, що він має здатність викликати спалахи — тобто групові масові захворювання. На цьому акцентують фахівці Львівського міського відділу ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України", - інформує прес-служба ЛМР.

Джерелом інфекції вважаються сільськогосподарські тварини — вівці, кури, велика рогата худоба, коні, качки, гуси, тощо. Ці тварини роками здатні виділяти збудника з сечею, фекаліями, молоком, слиною і бути джерелом зараження для людини.

Джерелом інфекцій також може бути і людина, яка хвора на сальмонельоз, або бактеріоносій, у якого ознак захворювання немає.

Існують правила, яких необхідно дотримуватися для профілактики будь-яких кишкових інфекцій. Це:

— Ретельно мити руки, прийшовши додому, а також перед вживанням їжі, після відвідування туалету.

— Дотримуватись правил особистої гігієни та уважно стежити за гігієною дітей.

— Сирі продукти тваринного походження слід відразу після покупки покласти в холодильник та зберігати окремо від інших продуктів. М’ясо, птицю та яйця вживати в їжу тільки після достатньої термічної обробки. Кашу чи пюре, в які добавляють молоко чи жовтки, необхідно прокип’ятити.

— Яйця перед використанням для приготування страв потрібно ретельно промити водою з господарським милом.

— Для готових та сирих продуктів — використовувати окремий посуд, дощечки та ножі для нарізання.

— Домашнє молоко перед вживання слід прокип’ятити.

— Продукти, які швидко псуються варені ковбаси, м’ясні салати, молочні продукти та ін.) зберігати в холодильнику.

— Уникати харчування в сумнівних закладах, особливо у літній період.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ