Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Якщо не почати реформу медицини негайно, вона затягнеться на роки, - Комаровський

Євген Комаровський заявив, що якщо реформу охорони здоров'я не провести найближчим часом, вона може затягнутися на роки. Про це він повідомив у Facebook.
фото - Преса України

За його словами, є готовий пакет законопроектів, що стосується реформи охорони здоров'я.

"Якщо до 16 травня 2017 року не приймуть закон про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів, реформа медицини буде відкладена на 4-5 років", - зазначив Комаровський.

Причиною затягування є: саботаж медичної спільноти, неготовність політичних сил навіть конструктивно обговорювати медичну реформу, відчай і фактично передсмертний пофігізм громадянського суспільства.

"Супрун особисто не має ніякого стосунку до підготовлених законопроектів. Так збіглося, що саме зараз є готові закони і є люди, готові ці закони обстоювати. Закони розробляли кілька років за участі десятків міжнародних експертів - лікарів, економістів, юристів. Дуже важливо, що підготовлені законопроекти не прив'язані до конкретної команді ВООЗ - вони фактично змушують наших правителів перестати борсатися в болоті корупції і "національної медицини", вибратися на берег і змінюватися. Завтра остаточно розвалиться коаліція, зміниться прем'єр, новий прем'єр прийде зі своєю новою визначною командою реформаторів медицини, але повернутися назад, в рідне болото, вже не вийде", - наголосив він.

Він додав, що пропонований законами алгоритм розподілу коштів всередині системи охорони здоров'я не містить будь-якого ноу-хау, оскільки це давним-давно працює в Польщі, Хорватії, Угорщині, Литві, Італії, Канаді, Іспанії, Норвегії.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ