Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Який iPhone обрати: базовий чотирнадцятий чи версію Pro Max?

Смартфони, як і вся загалом електроніка, від відомого американського бренду Apple вважається однією з найкращих у світі, а тому користуються великою популярністю – особливо серед молоді. І коли приймаєш рішення обзавестись «яблучним» гаджетом, одразу ж розмірковуєш над ти, яку конкретно модель обрати.

Якщо ви націлені на останні версії смартфона, з остаточним вибором можуть виникнути деякі труднощі, адже часто просто не знаєш, на якому саме зупинитися: на iPhone 14 Pro Max https://comfy.ua/smartfon/brand__apple__seriya_smartphone__apple-iphone-14-pro-max/ чи достатньо буде і базової моделі.

Щоб полегшити вам цю задачу, просто порівняємо обидві версії «чортирнадцятки», виокремивши їх ключові особливості, що у підсумку може допомогти вам визначитись з остаточним вибором.

Порівнюємо iPhone 14 та iPhone 14 Pro Max

 Якщо ж конкретно розглядати оці дві версії “чотирнадцятки”, перша відмінність – це розміри і дизайн фронтальної сторони. Айфон 14 отримав 6.1-дюймовий дисплей, але з минулорічною «монобровою». Версія Про Макс має дисплей на 6.7 дюйма, але вже з динамічним острівцем у формі капсули (замість «моноброви»).

Серед інших відмінностей варто виокремити наступні:

  • Процесор. Базова модель працює на фірмовому чипсеті A15 Bionic, а Pro Max вже укомплектували новітнім А16, який в рази потужніший і має ще кращі енергоефективні показники;
  • Камера. Про Макс версія оснащена основним фотомодулем на 48 + 12 + 12 + 12 Мп, проста ж “чотирнадцятка” має подвійну камеру на 12 + 12 Мп;
  • Роздільна здатність екрану. У Айфон 14 https://comfy.ua/smartfon/brand__apple__seriya_smartphone__apple-iphone-14/ це 2532х1170 пікселів, в Pro Max – 2796х1290 точок на дюйм. Проте ця відмінність зумовлена величиною тачскрина;
  • Автономність. Хоча Apple не розкриває дані щодо ємності акумуляторних батарей, які вони встановлюють на власні телефони, але все ж таки є інформація, що Айфони 2022 року отримали значно кращі АКБ, які тримають заряд в рази довше. Також відомо, що Про Макс має акумулятор більшої ємності, аніж інші моделі лінійки.

Відрізняються обидві «чотирнадцятки» і цінником, це теж варто врахувати. Отож, що обрати? Все залежить від ваших потреб і можливостей. Коли ви націлені на багатий функціонал, більші можливості – варто зупинитися на iPhone 14 Pro Max. А якщо ж Айфон вам потрібен радше як іміджеві складова і використовуватимете його для повсякденних задач, iPhone 14 – більш ніж вдалий вибір.

Краще перед покупкою добре все обдумати, зважити всі «за» і «проти», затим робити остаточний вибір. В будь-якому випадку ви отримаєте якісний, сучасний, інноваційний та продуктивний телефон, яким ви будете задоволені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ