Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Януковича просять звільнити голову Держмитслужби

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Президента України Віктора Януковича з пропозицією звільнити голову Державної митної служби Ігоря Калєтніка. За відповідне рішення Львівської облради сьогодні, 9 березня, під час сесії проголосували 78 депутатів.

У зверненні, яке зачитав перший заступник голови обласної ради Петро Колодій, зазначено, що з моменту призначення Калєтніка головою ДМСУ, ситуація склалася тривожна: численні скарги громадян на побори та корупцію, інформація про викриття контрабандних схем, скандальні затримання митників. Що стосується Львівської митниці, то, на думку депутатів, вихідців із західного регіону просто дискримінують, призначаючи на ключові посади вихідців зі Сходу.

«Депутати Львівської обласної ради на сесії двічі (22 лютого і З березня) звертали увагу на неналежну роботу Державної митної служби України. Однак керівництво Державної митної служби України не лише не вжило заходів з припинення контрабанди і корупції, а й спробувало організувати інформаційну атаку на депутатів Львівської обласної ради.

5 березня 2011 року працівники ДАІ та депутати Львівської обласної ради затримали на території Львова контрабандний вантаж вартістю близько 1 мільйона доларів, який безперешкодно пройшов митний пост у Раві-Руській. При цьому працівники митниці прибули на місце затримання лише через 10 годин після повідомлення про цей факт. І це не єдиний приклад, коли великі партії контрабанди безперешкодно потрапляють в Україну. Лише за лютий цього року за посередництвом однієї фірми через Рава-Руську митницю ввезено 167 вантажівок з контрабандним товаром.

Вважаємо, що голова Держмитслужби особисто причетний до беззаконня, яке чиниться на митниці. З огляду на це Львівська обласна рада звертається до Вас із пропозицією звільнити голову Державної митної служби України Калєтніка І.Г. з займаної посади», – йдеться у зверненні.

Звернення буде скероване Президентові України В. Януковичу, Прем'єр-міністрові України М. Азарову, скретареві Ради національної безпеки і оборони Р.Богатирьовій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ