Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Януш Юхницький постане перед львів'янами в несподіваному амплуа

Вже скоро на театральній сцені Львова режисер Орест Огородник презентує свою нову постановку “Ветеран” в якій львів'яни знову зможуть побачити на сцені Януша Юхницького.

Журналіст Гал-інфо поспілкувався з виконавцем одної з головних ролей, народним артистом України, колишнім актором Національного театру ім.Марії Заньковецької Янушем Юхницьким.

Януше, коли я побачив назву вистави, та що ви в ній будете грати одну з ролей, то одразу пригадав короткометражний фільм “Гамбіт”, в якому ви виконали головну роль. Я провів собі якісь паралелі, однак коли подивився репетицію, то не пізнав ваш образ та був вражений.

Так, тут кардинально інша роль. Роль прокурора - негідника. Людини старої дати. Такий собі володар світу, господар землі - хазяїн! Який тішиться і радіє коли люди стоять перед ним на колінах. Йому так хочеться бути головним у всьому, що він ніяк не може оцінити себе та зрозуміти наше буття. 

Не пригадую у вас таких ролей. Складно це зіграти?

Ні, не складно для актора. Але я й сам вже забув коли грав роль такого упиря. Мені це цікаво. 

Але я звик, що коли граю позитивну роль, то коли виходжу на сцену на поклін, то люди в захопленні аплодують, підтримують, вітають. А тут раптом …. я й не знаю, як це буде після такого образу. Вийду кланятись - може свистіти будуть, я не знаю (усміхається, - ред.)

Але це є роль - це театральне мистецтво і до нього треба ставитися позитивно. Глядачі зрозуміють, що актор виконує роль, а не насправді такий як той прокурор.

У вас зараз своєрідне повернення на сцену. Давно не мали змоги вас бачити. 

Так. Здається останнє, що зіграв, на сцені театру Заньковецької - Михайла в виставі  “Останній гречкосій”.  Грав і знав, що це моя остання роль в театрі Заньковецької.

Зараз ви повертаєтесь на сцену в театрі актуальної п’єси Ореста Огородника - "ТАПООК". Довго Орест вас переконував?

Ні, я відразу погодився, а чому б і ні. Тим більше до Ореста Огородника. Я люблю його як режисера. Ми з ним в гарних стосунках, в приятельських, добрих. Тим більше це він сам п'єсу написав. Сам в ході репетицій щось додає, щось віднімає. А я як актор вчу, щось собі комбіную, як я то буду говорити, які слова. Це цікавий процес. І я дуже задоволений, що я в цій виставі. Тим більше мені подобається її тема. Вона надзвичайно важлива і потрібна. 

Зазначимо, прем’єра вистави Ореста Огородника “Ветеран” запланована на 17 березня в Першому театрі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ