Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк розпустить Раду і вдарить по корупції

У випадку перемоги на виборах Президента України першими кроками Арсенія Яценюка буде зміна законодавства по виборам народних депутатів для голосування по відкритих списках, розпуск діючої Верховної Ради й створення Антикорупційного комітету, – повідомила прес-служба кандидата

 

В інтерв'ю дніпропетровської телекомпанії «9 канал» Арсеній Яценюк заявив, що в нього є чітке бачення послідовності дій після перемоги на виборах. «Перше, із чого я почну, - це негайна зміна виборчої системи. За його словами, виборці повинні голосувати не за політичну партію, а за кандидата в депутати в цьому списку, що представляє його (виборця) регіон. Пропасти в парламент або місцеву раду повинні депутати, що одержали саму більшу підтримку виборців у своєму окрузі.

 

Друге, що зробить політик після інаугурації,  - видасть указ про розпуск діючої Верховної Ради. «Діючий парламент при мені не проживе жодного дня, тому що це - не парламент, це - хунта. Хунта повинна бути розігнана. У країні повинен бути реальний парламент», - відзначив він.

 

Третє завдання, підкреслив Арсеній Яценюк, - це створення Національного антикорупційного комітету. «Всі мої ідеї й мети нічого не коштують, якщо в країні далі буде звірствувати корупція. Тому Україні потрібний фактично аналог американського Федерального бюро розслідувань - Національний антикорупційний комітет, що буде розслідувати злочину вищих посадових осіб. І збільшення кримінальної відповідальності, аж до довічного висновку, за хабар, корупційне діяння й за винесення суддею неправосудного рішення», - сказав кандидат у президенти.

 

Нагадаємо, народний депутат Арсеній Яценюк у грудні зареєстрував у Верховній Раді відповідний пакет законопроектів.

 

«Це перші три кроки. Через півроку чуда не відбудеться (у змісті різкого підвищення соціальних стандартів). Але через півроку повинен «завестися мотор» держави, і країна повинна поїхати вперед, а не відкочуватися назад. І це моє завдання як майбутнього президента. Тому що з діючим урядом, із прем'єром Тимошенко країну не відбудуєш. Двигун цей стихне навічно й уже ніколи не заведеться», - заявив Арсеній Яценюк.

 

Кандидат у президенти  підкреслив, що дострокові вибори в парламент необхідні для того, щоб замість «політичних фірм» у Верховну раду прийшли політичні партії, що представляють своїх виборців, а не групу «акціонерів». Крім того, повинен вирости рівень професіоналізму депутатів. Також дуже важливо, щоб у парламенті була створена нова коаліція, що сформує уряд, що разом із президентом надасть країні чіткий план економічного розвитку.

 

Арсеній Яценюк також підкреслив, що поза залежністю від результатів виборів, планує «остаточно сформувати політичну партію «Фронт Змін». «Сильний той, у кого є ідеї, базис. Я не хочу будувати пісковий замок - він дуже швидко й водою, і вітром розноситься. Тому в будь-якій ситуації (необхідно) остаточне формування політичної партії», - сказав він.

 

Арсеній Яценюк підкреслив, що процес створення справжньої партії складний, тому що потрібні люди, які хочуть і можуть змінити країну: «Мені потрібні люди. Їх дуже важко знайти. Коли запитують про мою команду, я говорю: я не хочу набирати цих всіх, котрих ви в телевізорі бачите вже 18 років».

 

Відповідаючи на запитання, звідки візьмуться такі люди, Арсеній Яценюк сказав:  «Їх прийде виховувати. Школа влади «Фронту змін» - це фактично виховання нової еліти державних керівників. Це ті люди, які повинні сказати: ми знаємо, що робити, ми вміємо керувати країною й ми будемо це робити в найближчі 20 років».

 

«У країні однаково пройдуть вибори. Насамперед,  місцеві. І я впевнений, що в будь-якій конструкції відбудуться парламентські вибори. Тому завдання партії - участь у цих виборах. І ще одне завдання - працювати. Там, де ти можеш чимсь допомогти, ти зобов'язаний допомогти. Там, де ти можеш бути корисний для держави, - вияви себе», - підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ