Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк сумнівається, чи варто Народному фронту йти на вибори, – експерт

«Скоріш за все, Народний фронт буде змушений іти на вибори окремо. Об’єднавчий процес між партією «Солідарність», Народним фронтом і Народним рухом, який був доручений Олександру Турчинову, фактично застопорився через дуже низькі електоральні показники Народного фронту», – припустив у коментарі «Гал-інфо» експерт з питань адвокації Реанімаційного Пакету Реформ, член правління «Transparency International Ukraine» Ярослав Юрчишин.

На думку експерта, таке об’єднання більше зашкодить, ніж додасть «Солідарності» балів. З іншого боку, й для Арсенія Яценюка злиття Народного фронту з БПП означатиме визнання безперспективності його політичного проекту. 

«Низький рейтинг, з одного боку, дозволяє Народному фронту без жодних іміджевих проблем влитися в «Солідарність», але, з іншого боку, це злиття означатиме для Арсенія Петровича деперсоніфікацію його політичної сили. Таке об’єднання могло би іще послабити й без того слабкі позиції Народного фронту, який в окремих областях, особливо західних – Львівська, Чернівецька – дотепер має непогані показники і може розраховувати на представництво в місцевих радах», – зазначив Ярослав Юрчишин.

За інформацією експерта, зважаючи на низький рейтинг Народного фронту, Арсеній Яценюк ставив на одному з останніх засідань партії питання про доцільність участі в місцевих виборах.

«Наші джерела розповідають, що на одній з останніх нарад Арсеній Петрович взагалі схилявся до того, щоб не йти на місцеві вибори. Зайнявши 2010 року досить непогані позиції на місцевих виборах, тоді ще Фронт змін одержав у підсумку мінімум позитивного відгуку, але максимум конфліктних ситуацій. Місцеві ради – це величезна спокуса проведення корупційних схем щодо землі, власності тощо, а, отже, й джерело постійних скандалів. Інакше кажучи, дуже складно отримати позитив навіть від серйозної місцевої фракції. Крім того, новий закон ще ускладнив процедуру обрання політичних сил, що не мають в списку відомих «ресурсних» кандидатур – ресурсних як у сенсі впізнаваних, так і з точки зори наявності певних ресурсів», – резюмував експерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ