Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

"Є Мозок": На львів'ян чекає новий сезон спецпроєкту про ментальне здоров'я

Спецпроєкт “Є Мозок” невдовзі знову з’явиться в етері радіо “Львівська хвиля” з новим сезоном, де слухачі можуть почерпнути відповіді на найнагальніші запитання щодо власного психологічного здоров’я.

Сьогодні українці пройшли чимало випробувань та болі через збройну агресію російської федерації, а наслідки вплинули не лише на фізичне здоров’я людей, а й на їхню психологічну складову. Синдром вцілілого, ПТСР, розлади сну та тригер-ефект - усе це почало масово турбувати людей, а запитань до психологів лише більшає. 

Як розповів радіоведучий проєкту “Є Мозок” Влодко Лучишин, спецпроєкт створено задля боротьби зі стресовим навантаженням, яке зараз є серед українського суспільства.

“Люди проживають багато моментів та аналізуючи себе знаходять їх ненормальними. Цей проєкт покликаний пояснити на найпростішому рівні психологічні процеси в нашому організмі, аби людина розуміла, що з нею відбувається. Це коротка, доступно пояснена інформація, яку людина може як пазлики складати у своїй голові та краще розуміти себе і свої дії”, - зазначив радіоведучий. 

Кількахвилинні епізоди виходитимуть щодня в етері радіо “Львівська хвиля” та будуть присвячені найрізноманітнішим темам. Зокрема у 2 сезоні слухачі дізнаються:

  • чому бувають періоди, коли ми блокуємо емоції, або навпаки дуже часто «безпричинно» плачемо?
  • як почати знову радіти життю попри війну та біль, відчай і тривогу за близьких?
  • що таке синдром провини вцілілого і які наслідки для психічного здоров’я? 

Як повідомили журналістам Гал-Інфо, спецпроєкт також міститиме кілька інтерв’ю зі спеціалістами ментального здоров’я, психологами, психотерапевтами та психіатрами, в яких детальніше обговорять ці теми. 

Перший сезон проєкту складає 10 коротких випусків, в яких вже обговорили синдром провини вцілілого, гіперемоційність людини або ж навпаки її відсутність, вплив стресу та радості на організм і тд. Прослухати випуски можна на сторінці “Львівської хвилі” на Soundcloud.


 
Проєкт виконується за підтримки Програми Партнерства у галузі мас-медіа в Україні (UMPP). UMPP адмініструється Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Державного департаменту США (DOS) через Управління громадських справ, Посольство США, Київ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ